Member of DutchTex – Texelscheep and semen export

Andre van Capellegoed | 3319-1169 P

Deze bijzonder fraai belijnde zoon van “Chris van Capellegoed” met als moedersvader “Harrie van Capellegoed” heeft het dekseizoen 2001 op een aantal bedrijven gedekt.

Met zijn prachtige lengte, beste bespiering, goede kop en met veel ras uitstraling heeft hij aan alle verwachtingen voldaan.

Op 13 augustus 2002 heeft “Andre van Capellegoed” het predikaat Premieram behaald.

De ramlammeren werden als volgt door de commissie omschreven; een groep goed ontwikkelde, goed bespierde lammeren, met diepe rompen en wisselend gevormde kruizen. De lammeren zijn goed van type en hebben een vrij lange middenhand, gesierd met goede koppen. De vachten zijn fijn van structuur en mooi gesloten. Het beenwerk van de lammeren is vrij droog en heeft voldoende kracht in de beweging.

De ooilammeren zijn een groep normaal ontwikkelde lammeren met een passende bespiering. De lammeren zijn vlot van type en hebben goede koppen. De lengte in de middenhanden is voldoende lang en breed. De vachten zijn fijn en gesloten, het beenwerk is fijn en droog.

Conclusie; Gezien de kwaliteit van de getoonde ram- en ooilammeren, verleent de commissie RAM 3319-1169 het predikaat PREMIE-RAM.

“Andre van Capellegoed” is in de zomer van 2002 verkocht naar Frankrijk.