Member of DutchTex – Texelscheep and semen export

Chief van Capellegoed | 4030-2134 P

In de 5 jaar dat “Chief van Capellegoed” in de Nederlandse fokkerij is ingezet heeft hij alle top bedrijven bezocht. Op niet minder dan een 36 tal- bedrijven heeft hij voor nakomelingen mogen zorgen.

“Chief van Capellegoed”4030-2134 P is tijdens de najaarsinspectie 1998 in werkconditie aangeboden voor herhaalde keuring en met A 90 voor Algemeenvoorkomen beoordeeld.

Met een schofthoogte van 71 cm is hij goed ontwikkeld, bijzonder fraai gevormd is zijn kop. Zijn voorhand is breed en diep, een passende lengte in de middenhand en de lendenpartij is breed. 2134 zijn beenwerk is goed gesteld en hard en wordt goed gebruikt, de vacht is zeer goed gesloten en fijn van draad.

Uitzonderlijk is zijn enorme rasuitstraling van “Chief van Capellegoed”.

Inmiddels zijn de zonen en kleinzonen van 2134 P zeer succesvol in de fokkerij. Het bewijs van deze fokkerij is dat vele zonen en kleinzonen het tot Premie ram hebben gebracht. Ook vele dochters en kleindochters zijn Sterooi geworden.

Op de Nationale keuring 1999te Utrecht, waren maar liefst 13 zonen en dochters en 2 kleinzonen van diverse fokkers aanwezig en deze dieren behaalde een groot scala aan prijzen.

“Chief van Capellegoed” zijn moderne fokkerij, met voldoende lengte, goede lengte, goede ontwikkeling en vooral een prachtige rasuitstraling geeft hij niet alleen in de vrouwelijke lijn, maar ook in de mannelijke lijn. 2134 P is in staat om bijzondere exemplaren te geven.

In het najaar 2001 is “Chief van Capellegoed” verkocht naar België.

Mede-eigenaar Mts. G.C. Vis , Venhuizen