Member of DutchTex – Texelscheep and semen export

Cubo van Capellegoed | 0586-1360 P

Ram “Cubo van Capellegoed” 0586-1360 heeft een bijzondere afstamming, niet minder 3 A- rammen en 5 A- ooien komen in zijn bloedvoering voor.

“Cubo van Capellegoed” heeft in dekseizoen 2008, 9 ooien gedekt van 2 verschillende bedrijven. De kwaliteit van zijn lammeren is zeer goed en beloofd veel voor de toekomst. Meerderen van zijn ram-lammeren o.a. (zie 4900-0569 en 1454-0483) zijn dit dekseizoen ingezet voor de fokkerij. “Cubo” is een gewoon ontwikkelde ram met een prachtige kop, beste bespiering wat hij vooral toont in zijn bovenbouw en voorhand. “Cubo van Capellegoed” heeft prima beenwerk en is zeer evenredig gebouwd en heeft een prachtig type wat nog veel jeugd uitstraalt. Nu hij tussen ruim 50 ooien ooien loopt te dekken wordt hij dagelijks steeds mooier en de “adel” straalt er van af.  

“Cubo van Capellegoed” een fokram die niet snel zal worden vergeten, hij fokte niet alleen prachtige ooien maar was een geweldenaar in het fokken van rammen.

Ondanks dat ons bedrijf hem maar 2 jaar heeft kunnen inzetten heeft hij een 17- tal beste fokrammen achter gelaten. Verkocht naar Belgie 2 rammen, 8 rammen naar Zwitserland, 2 rammen naar Italie en 5 rammen zijn nog op ons bedrijf, een geweldige prestatie van “Cubo van Capellegoed”   

Ram “Cubo van Capellegoed” 0586-1360 is getest (i-Scan®) op erfelijke blindheid (Microphthalmie) en is blindfactorvrij.

Bovendien is hij drager van 100% MyoMaxGold® gen (dubbel drager voor extra mager en extra vlees aanzet).