Member of DutchTex – Texelscheep and semen export

Raaijman van Capellegoed | 2380-1033 P

Deze moderne, zeer evenredig gebouwde ram uit de fokstal van Bennie van Raaij 2380-1033 P, zoon van Keurram 1851-3776 en A- ooi 4580-0835 is zeer ruim op ons bedrijf ingezet. Hij is goed ontwikkeld en heeft een bijzondere lengte in de middenhand, vergezeld van een geweldige bespiering met een prachtige kruisvorming staat hij met zeer veel ras op prima beenwerk.

“Raayman” heeft zijn verwachtingen volledig waargemaakt zowel de mannelijke als zijn vrouwelijke nakomelingen hebben veel goede eigenschappen van vader. De lammeren zijn zeer goed ontwikkeld, best bespierd met diepe rompen en mooi gevormde kruizen. De lammeren zijn zeer goed van type en hebben een vrij lange sterke middenhand, gesierd met vrij goede koppen, het beenwerk is hier daar wat grof maar goed van stand.

Inmiddels hebben zijn nakomelingen op verschillende bedrijven zich bewezen prima fokdieren te zijn, die veel lengte, bespiering en ras tonen. 

“Raayman van Capellegoed” 2380-1033 P is gezien de kwaliteit van de getoonde ram- en ooilammeren met veel plezier het predicaat PREMIERAM verleent.

mede-eigenaar Bennie van Raaij,Wehl. 2e eig. mr. G. van Diest, Ermelo.

Zomer 2006 is “Raayman van Capellegoed” gestorven.